Mme Butterfly

Juwelen en objecten met een hart en een ziel

100 % Belgisch, 100 % liefde

 

Mme Butterfly is een concept van de Belgische juweelontwerpster Elke Peeters. Naast designer van hedendaagse, exclusieve kleinoden is zij ook het hart en de ziel van deze bijzondere collectie porseleinen juwelen en objecten.

Met Mme Butterfly ontwikkelde Elke Peeters een tere beeldtaal die resulteert in juwelen die stuk voor stuk met de hand gemaakt worden in haar ateliers in België. Met de grootste zorg, een goed oog voor detail en heel veel liefde voor het vak. Geen tierlantijnen voor deze delicate schoonheden, wel een krachtige lijnvoering die zowel tooit als fascineert. Naar goede gewoonte staat hedendaags design centraal, net zoals het gevoel voor zeggingskracht, kwaliteit en de onverminderde liefde voor het materiaal. Aandacht voor details is als vanzelfsprekend.

De objecten die Malanka Lannoyé realiseert voor Mme Butterfly zijn gebaseerd op fraaiheden uit de natuur. Denk aan zwaluwen, wolken en boomschors. Schijnbaar nonchalant in beeld gebracht, nooit volmaakt. Haar ontwerpen zijn altijd gracieus en steevast vervaardigd met een onmetelijke vakkennis in het achterhoofd. Imperfect design kan je het noemen. De hand van de meester stuurt naar ‘fouten’ om van te houden. En laat het net deze onbevangenheid zijn die de identiteit van Mme Butterfly bepaalt. Daarom is ieder stuk uniek. Als geen ander.

Zoals alle kostbare juwelen en objecten vragen ook de creaties van Mme Butterfly om een liefdevolle behandeling. Gebruik een sopje van lauwwarm water en milde detergent om ze stralend te houden. Imperfecties en onregelmatigheden typeren het karakter van het merk.

T: +32 (0)3 297 41 53

E: elke@welove.be

Met speciale dank aan Tamara Deridder (fotografie), Ellie Van den Brande (fotografie), Caroline Quirynen (MU&H), Evelien De Potter (MU&H), Amber Dyck (model), Shani Verbeek (model), Lauren Sirica (model), Lara Hemeryck (model), Sarah Hoet (model) en Wim Van Osselaer (productfotografie).

Lees hier ons nieuwe privacybeleid